HDR KÉPEK KÉSZÍTÉSE

Ezen a blogon szeretném bemutatni a HDR technika előnyeit és hátrányait és segítséget nyújtani olyanoknak akik még kevésbé vagy egyáltalán nem ismerik ezt az eljárást.

A HDR programokról

2011.04.03. 14:39 HDRTECH (törölt)

 HDR képeket elég sok programban össze tudunk illeszteni .

Ezek közül én hármat fogok kiemelni amit én is használok.

1.ADOBE PHOTOSHOP CS4

2.DYNAMIC PHOTO HDR

3.PHOTOMATIX PRO

A photoshop(továbbiakban PS) egy nagyon sokrétű és a világon a legszélesebb körben használt képszerkesztő és grafikus program .

A photoshopban a HDR képeket az alábbi módon tudjuk összeilleszteni:

1.Fájl-automatizálás-Egyesítés HDR fájlba

2.Tallózás-fájlok kiválasztása-egyesítés

Ha ezzel megvagyunk készen is van a HDR alapja . A PS-ben ezek után átgyúrhatjuk a képet.Színkorrekció,szaturáció ,élesség stb...

Őszinte leszek.Nekem a PS-ben készült HDR képek nem annyira tetszenek mint a másik két programban készült képek.A kedvencem a Dynamic photo hdr ahol pillanatok alatt tudunk teljesen valósághű HDR képeket csinálni,és a csúszkákkal ugyanígy a valóságtól egy kicsit elrugaszkodott képeket is.

Az alábbi két panoráma kép is a DP HDR programban készült .Általában a laikusoknak a második verzió jobban tetszik és valóságos vooooo effektust okoz a szemlélődökben .

Van amelyik képen nagyon is hatásosak a már-már grafikai hatású eltúlzott tonemap és szaturációs csúszkákkal való játék ,de vannak olyan képek amik inkább elrontott és túlszaturált,giccses képnek hatnak .

Ime két példa:

Nagyobb nézet:Malomvölgyi HDR Panorámakép -1

Nagyobb nézet:Malomvölgyi HDR Panorámakép -2

Szóval igen sokféle HDR-t lehet csinálni .Mindenki azt  és úgy csinálja ahogy neki tetszik .

A fenti két panoráma kép 6x3 képből lett összerakva .Mindegyik kamera állásban 3képet csináltam és ezekből lett a 6jpeg kép amit AUTOPANO PRO szoftverben illesztettem össze  .

A DYNMAIC PHOTO HDR programról leírást és demó verziót az alábbi linken tudtok letölteni:http://www.mediachance.com/hdri/index.html

Ami még érdekesség a DP HDR szoftverben ,hogy ál HDR-t is képes produkálni egyetlen jpeg képből .

a PHOTOMATIX PRO programot kipróbáltam szintén nem nagyon tetszett ,de ettől függetlenül ti is próbáljátok ki mind a három szoftvert mielőtt komolyabb HDR készítésbe kezdtek mert lehet ami nekem nem,neked nagyon fog tetszeni .

Hamarosan Folytatom.....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hdrfoto.blog.hu/api/trackback/id/tr132796121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása